"П'ять днів історії!"

"П'ять днів історії!" під таким гаслом проходив тиждень історії в Єланецькому професійному аграрному ліцеї з 9 по 13 грудня 2019 року.

Згідно з планом роботи ліцею та з метою розвитку інтересу учнів до вивчення історії, поглиблення знань з історії, виховання патріотизму, любові до рідного краю, підготовки до вибору майбутньої професії, вчителем історії М. Нирко були підготовлені та проведені такі заходи:

Понеділок (09.12.19) :

Загальноліцейна лінійка присвячена тижню історії.

Вівторок (10.12.19):

1. Конкурс на найкращі кросворди.

2.Розгадуємо ребуси, кросворди з історії

3. Віртуальна мандрівка «Сім чудес світу» (І-ІІ курс).


Середа (11.12.19):

1.Брейн –ринг із всесвітньої історії «Друга світова війна» (ІІ-ІІІ курс).

2.Книжково-ілюстративна виставка з історії «Стежками рідного краю»

3.Інтелектуальна гра «Видатні українці» (І та ІІ курс)

Четвер (12.12.19) :

1.Конкурс: віршів, плакатів, малюнків, стіннівок на історичну тематику «Історія очима учнів».

П`ятниця (13.12.19):

1.Віртуальна мандрівка «Сім чудес України»

2. Закриття тижня історії. Підведення підсумків.

Під час проведення Тижня історії вчитель історії М. Нирко демонстрував свою концепцію, авторську майстерність у проведенні позакласної роботи, яка активізувала навчально - пізнавальну діяльність учнів.

Цей предметний тиждень було розпочато загальноліцейною лінійкою.

Для учнів було провено віртуальну мандрівку «Сім чудес світу», в проведенні якої вони взяли активну участь: А. Харчишина (гр.№15), Я. Пруднікова (гр.15), В. Сорока (гр.№16), В. Павлова (гр.№16), Т. Трегуб (гр.№6), К. Череватенко (гр.№6), Я. Чорна (гр.№6).

Книжково-ілюстративну виставку з історії «Стежками рідного краю» оформила бібліотекар ліцею Т. Настенко.

Розгадування ребусів та кросвордів є саме тим етапом конкурсу, де діти можуть розкрити свої знання з історії.

Найактивніше їх розгадували О. Завгородній (гр.№6), Я. Чорна (гр.№6), А. Максимчук (гр.№14), О. Кононихін (гр.№85), І. Леспух (гр.№16).

У брейн-ринзі з всесвітньої історії « Друга світова війна» брали участь учні ІІ та ІІІ курсів. В результаті перемогу здобули команда «Археологи», групи №84 (Трактористи) і посіли І перше почесне місце. А друге місце здобула команда «Історики», збірна груп №4 і №5 (Кухарі). Учням дуже сподобалось змагатися. А найактивнішим вболівальником і переможцем у вікторині для глядачів було визнано, О. Завгороднього , учня І-го курсу групи №6 (Кухарі).

Історично-інтелектуальна гра « Видатні українці» для учнів І та ІІ курсу. У грі взяли участь 4 команди істориків: команда «Історичні люди» (І курс, гр. №85-Трактористи), команда «Археологи» (І курс, гр. №16- ОКН), команда «Битва за перемогу» (ІІ курс, гр.№15 - ОКН), команда «Історики» (І курс, гр.№6 - Кухарі).

Під час інтелектуальних боїв учні продемонстрували високий рівень знань із історії, вміння аргументувати свою позицію під час наукових дискусій. Перемогу здобула команда команда «Битва за перемогу» (ІІ курс, гр.№15 - ОКН).

У конкурсі малюнків «Історія очима дітей», перемогу здобула Я. Чорна учениця І курсу (гр.№6 - Кухарі)

І на кінець тижня учні поринули у світ чудес України, а саме була проведена віртуальна подорож «Сім чудес України», яка виявилась дуже цікавою, пізнавальною для учнів і вони в ході заходу приймали активну участь у обговоренні.

Учні збагатили свої знання з історії нашої Батьківщини. Проведені заходи були направлені на формування свідомого громадянина, патріота України.

На завершальному етапі тижня учні були нагороджені грамотами.

/Files/images/veresen_2019/tijden_stor/DSC_0074.JPG/Files/images/veresen_2019/tijden_stor/DSC_0077.JPG/Files/images/veresen_2019/tijden_stor/IMG_20191211_080511.jpg/Files/images/veresen_2019/tijden_stor/IMG_20191211_080514.jpg/Files/images/veresen_2019/tijden_stor/IMG_20191211_082047.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.