«Людської пам’яті мости»

«Людської пам’яті мости» під такою назвою пройшла година пам’яті та скорботи в бібліотеці ліцею 23 листопада.

В історії українського народу є сторінки, що примушують стискатися людські серця. Одна з таких найстрашніших сторінок - Голодомор 1932-1033 рр.

Пам'ять нескінчена книга, у якій записано все: і життя людини і життя країни. Правду про ті страшні роки, про ті страшні події ми повинні знати та пам’ятати. Бібліотекар ліцею Т.Настенко за допомогою ведучих В.Іванова та Н.Соболевської тимчасово створили атмосферу духовності та скорботи, щоб відати дань пам’яті безвинно загиблих. Голодомор став національною катастрофою. Горить свіча пам’яті. Учні ліцею хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять померлих в жахливі роки голодомору. Також переглянули в мультимедійні версії «Голодомор 1932-1933рр», «Спогади очевидців», «Голодомор – злочин проти людства», «Який на смак хліб, який їли в голодомор».

На протязі тижня в бібліотеці ліцею працювала книжкова виставка «Гори свіча пам’яті», де учні мали змогу познайомитися із друкованими джерелами про голод 1932-1933 рр.

Педагогічний та учнівський колективи прийняли участь у районній свічкові ході, де зібралися односельчани, щоб вшанувати світлу пам'ять померлих в жахливі роки голодомору. Не можна забути страшної трагедії, коли від голоду вимирали сім’ї та цілі села.. Україна пам’ятає… І ми пам’ятаємо.

/Files/images/2017/11_listopad/golodomor/PB231250.JPG

/Files/images/2017/11_listopad/golodomor/PB231260.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.