Душу – Богу, життя – Батьківщині, честь – нікому!

6 грудня – День збройних України.

Збройні сили України –
Слава, гордість, міць країни!
Захищають мир, свободу
Служать рідному народу!

6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла постанову про створення Збройних Сил. А в 1993 році постановою Верховної Ради було встановлено відзначати День Збройних Сил України кожного року. Цим святом українці висловлюють свою повагу солдата, які стоять на сторожі миру в нашій державі. В цей день прийнято згадувати про професіоналізм наших військових, які своєю доблесною службою створюють мужній образ українського солдата і сміливо виникають бойові завдання.

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому, це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки та чоловіки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

З метою пропаганди патріотичних почуттів, любові до рідного краю, його історичного минулого та патріотичного сьогодення, поваги до захисників Вітчизни з нагоди 25-ї річниці Збройних сил України в Єланецькому професійному аграрного ліцею пройшла година патріотичного виховання «Душу – Богу, життя – Батьківщині, честь – ні кому!».

В святково прикрашеному актовому залі зібралися учні та педагогічний колектив ліцею. На свято були запрошені гості учасники військових дій у зоні АТО, ті, хто боронили мужньо і гідно нашу Батьківщину у наш час, наші воїни-герої: Тарасенко О., Красніцкий В., Фабриков В., Бондаренко О.. Розпочалося свято з внесенням прапора України та звучання Гімну – символу державної єдності.

На заході ведучі Прокопчук М.Д., Задира О.О. говорили про важливі події, які відбуваються у нашій державі, про строкову військову службу відповідно до Конституції та Закону України «Про загальний військовий обов’язок», який є почесним обов’язком кожного громадянина. Було згадано також і історичне минуле нашої країни, виникнення війська з початку східнослов’янської цивілізації та героїчні дії Княжої доби. Лунали пісні козацької тематики та пісні про героїчну Україну у виконані учнів Кузьміна В.,Гонти О., Мартинюка І.С.

Було надано почесне слово працівникам ліцею, які є учасниками військових дій у зоні АТО. Вони розповіли скромними солдатськими словами про події, про постріли, про страх за рідних, про силу, мужність, гордість, героїзм і патріотизм. Присутні затамувавши подих слухали і пишалися людьми, які боронять наш спокій.

З гордістю говорили про учнів Блінкова І.,Шиндряєва С., Шиндряєва О., Гінкул М., Солтан Р., Левуш О, Гольонко С. і ще про 28 воїнів-героїв, фотокартки яких розміщені на стенді «Честь і слава захисникам Вітчизни», які навчалися у нашому ліцеї і після його закінчення брали участь в антитерористичній операції.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих героїв-земляків, які відали своє життя, увійшовши в безсмертя.

Пишайся, наша Україно!
У тебе вірні є тебе сини.
Про них дізналася країна –
Бо патріоти є вони.

Рідний край, рідна земля, Батьківщина, Україна…. Які це прості й разом з тим святі слова. Велика і священна любов живе в серцях кожного громадянина України. Любов до Вітчизни і любов до людей – ось два стрімкі потоки, які зливаються, утворюють могутню річку патріотизму.

Шановні, дорогі чолові та юнаки! Вітаємо Вас зі святом Збройних Сил України!

Щастя і здоров’я бажаємо багато,
У цей святковий день хочемо привітати!
Щоб жили ви у мирі, у добрі й достатку,
Серце мали щире і мудрості печатку!

/Files/images/2016/gruden/6_grudnya/IMG_20161206_081308.jpg

/Files/images/2016/gruden/6_grudnya/IMG_20161206_081615.jpg

/Files/images/2016/gruden/6_grudnya/IMG_20161206_081754.jpg

/Files/images/2016/gruden/6_grudnya/IMG_20161206_084517.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.