Земля на зерняткові стоїть (до Дня пам’яті жертв голодомору)

Тематична інформаційна година «Хліб - святиня усіх часів!» відбулася в бібліотеці ліцею. Цей захід був присвячений пам’яті мільйонів українських селян, які загинули смертю від голоду 1932-1933 років. Про голодомор - цей жахливий злочин проти власного народу, про події тих часів говорили учні груп №81, №11, а також про святиню всіх часів і всіх народів - про хліб, про важливість хліба для людини. Бібліотекар Настенко Т.А. прокоментувала мультимедійну версію тих страшних історичних подій,які відбувалися на Україні.

Прозвучав монолог « Жнива скорботи» у виконані Х.Виноградової, Н.Єремчук, які наголосили, «що ми повинні пам’ятати лихоліття голоду, війни, розрухи. Ми зуміли відродитися, воскреснути, створити нову незалежну державу». Учні вшанували всіх загиблих від голоду хвилиною мовчання. Запалили свічки.

Хай палає свіча… Хай палає.
Поєднає нас вона в цей час.
Хай сьогодні спогади лунають
Пам'ять чиста, світла і велична,
Пісня й слово хай єднає нас.

Ми повинні бережливо ставитися до того що маємо, відноситися з повагою до речей, які нас оточують і дають нам можливість жити. Педагогічний та учнівський колективи Єланецького професійного ліцею разом із громадськістю та молоддю селища на чолі з керівниками району, зібралися біля каплички в центрі Єланця, щоб згадати і пом’янути тих, хто загинув у страшні роки голодомору.

Ми не повинні забувати багатостраждальну історію свого народу. Дорога в майбутнє пролягає через минуле. Треба осмислити власне минуле, зрозуміти його і зробити висновки. Ми – велика українська родина і від нас залежить наше майбутнє. Тож живімо, пам’ятаймо, зберігаймо. Вічна пам’ять тим , хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони завжди будуть жити в нашій пам’яті.

Соболевська Н.- президент ліцею.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.