Європейський вибір України

Європа - наш спільний дім,
Європа – колиска усіх країн!
Шляхом єдиним прямуй до мети,
Європа – це дім, де живемо я і ти!.

Україна – не тільки географічний центр Європи, а й справді її серце. Європейський вибір України зумовлено її геополітичним положенням та бажанням українців стати повноправним мешканцем Європейської спільноти. Ми маємо бути зрозумілими Європі, а Європа – нам!

Починаючи з 2003 року кожну третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. У День Європи жителі України говорять про спільні цінності, спільну історію всіх націй континенту.

До дня Європи в Україні для учнів Єланецького професійного аграрного ліцею було проведено виховну годину « Україна – серце Європи !», яку підготувала викладач І.М. Цикало За допомого ведучих Н.Корнійчук та М.Шимченка глядачі поринули у віртуальну подорож краєвидами України та відомими містами Європи, у красу та багатство мов, традицій, звичаїв, культуру народів, пізнали їх багатогранність і глибину. Звучали пісні із Європейської культурної скарбниці у виконані А. Соломки, К.В. Войт , Д Кирильчука. Вірші які декламували учні О.Воробйова , Н. Єрмічук , Х. Виноградової, Н. Григор’євої , М. Зганяйко показали бажання українців жити в мирі і злагоді з іншими народами світу. Глядачі прийняли активну участь у вікторині, де показали свою пізнаність і ерудицію . Атмосфера яка панувала під час проходження заходу не залишила байдужими глядачів.

Я вірю, що Українська держава, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна знайти належне місце серед народів Європи і світу.

Ми – європейці настільки, наскільки ми українці. І лише почуваючись справжніми українцями, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.

Ми – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками будемо підносити її культуру, своїми досягненнями славити її та крокувати до Європи.

/Files/images/2015/evropa/P5200012.JPG

/Files/images/2015/evropa/P5200023.JPG

/Files/images/2015/evropa/P5200033.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.