З болем у серці, з надією у душі.

Сльоза зорі стоїть над обеліском,
Сховавши клопоти людські і сни...
Сьогодні треба поклонитись низько
Усім-усім, хто не прийшов з війни.

Вже минуло цілих 70 років з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, опалений найвищою ціною, ціною крові і сліз. Важкі роки Другої світової війни відходять все далі, але не згасає пам'ять про тих хто відав своє життя і захистив рідну землю від поневолення.

Страшні сліди залишила війна. Тільки на території України в руїни і згарища було перетворено 714 міст, 28 тис. сіл. Скільки горя, скільки страждань за цими цифрами. 1418 днів і ночей ішли воїни вогненними дорогами війни. Кожен день, як рік, кожен рік, як століття. Все витримали і перемогли. Перемогли тому, що вели війну справедливу. Перемогли тому, що відстоювали право на життя. Дорогою ціною дісталась нам перемога.

Свято Перемоги – це свято зі сльозами на очах. Перемога – свято миру і свободи. З метою національно-патріотичного виховання учнів у Єланецькому професійному аграрному ліцеї було проведенні заходи присвяченні 70 річниці Перемоги над нацизмом . В навчальних групах пройшло тематичне інформування « Маки пам‘яті » . В бібліотеці ліцею створена постійно діюча виставка книг « Подвиг не має забуття». Учні ведуть пошукова роботу по оновленню тематичних експозицій у музейній кімнаті ліцею з урахуванням сучасних подій в Україні

Трудовий та учнівський колективи ліцею були запрошені на урок мужності «З болем у серці, з надією у душі» який підготували Мартинюк І.С. та Гордієнко Н.П. Директор ліцею Н.В. Кружкова привітала всіх зі святом Перемоги і наголосила, що нелегкою ціною дісталася нам перемога, через неймовірні випробування пройшли солдати тяжкими дорогами тієї війни, відстояли честь, свободу і що ми підтримуємо і пишаємося захисниками нашої свободи і незалежності України сьогодні. Під відомі фронтові мелодії присутні поринули у ті часи, коли в смертельному вирії боїв відстоювалося право на вільне життя, а з уст ведучих І.В. Матяша, Н.Корнійчук звучали вірші про події Великої Вітчизняної війни. В.М.Бурлака, О.О.Задира, Н.Меднікова, О.Соломко, Н. Ножко виконували пісні, які схвилювали серця кожного глядача. Учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за врятування рідного краю, увійшовши в безсмертя.

Виступ учасників АТО Блінкова Ігоря, Шиндряєва Олександра, ще раз підтвердив бажання українців - щоб бузок розцвітав біля хати, щоб лелеки щовесни прилітали й матіола зачаровувала своїм п’янким запахом.

Ми – українці! Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у Другій світовій війні. Ми пам’ятаємо їхній подвиг. Ми шануємо всіх живих, хто пережив її, у кого й досі болять рани…

Ми з повагою та земним уклоном дякуємо ветеранам за мир ,за те що зберегли свободу рідного краю, за самовідданість, безстрашність і героїзм. Нашим колегам та колишнім учням, які перебувають в зоні АТО, дякуємо за те, що зберігаєте мир і що відстоюєте інтереси нашої Батьківщини на сході. Ми вам вдячні - безмежно і пошана наша – безкінечна. Бажаємо вам, міцного здоров’я, бадьорості духа та родинного затишку! Хай завжди над Україною буде мирне небо!

/Files/images/2015/9_travnya/IMG_0498.JPG

/Files/images/2015/9_travnya/IMG_0496.JPG

/Files/images/2015/9_travnya/IMG_0509.JPG

/Files/images/2015/9_travnya/IMG_0517.JPG

/Files/images/2015/9_travnya/IMG_0588.JPG

/Files/images/2015/9_travnya/IMG_0557.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.