«Книга вчить, як на світі жить!»

«Книга вчить, як на світі жить!»

Сучасна людина не тільки повинна вміти читати, писати, говорити, але й швидко та вільно орієнтуватися в сучасному інформації просторі. Оновлюється освіта, вводяться нові програми, технології навчання, але головним залишається вміння учнів вчитися та самостійно знаходити потрібну їм інформацію, оцінювати її, обробляти, аналізувати, використовувати та створювати якісно нову. У цьому допомагають бібліотеки зі своїм безмежним потоком інформації.

Тож за традицією на передодні Всеукраїнського дня бібліотек, яке відзначають в Україні у вересні місяці в Єланецькому професійному аграрному ліцеї було проведено Тиждень Книги.

Ліцеїстам було запропоновано взяти участь у конкурсі стіннівок, розгадуванні кросвордів, ребусів «В чудовій книжковій країні». У вівторок було проведено інформ - коктейль «Бібліотеки світу та їх можливості», де учні І-курсу відправитися в подорож за допомогою мультимедійних версій «Найкрасивіші бібліотеки світу» та «Ці чудові та незвичайні книги», а для учнів гуртожитку було проведено гру-ребус «Найкмітливіший, найрозумніший».

/Files/images/den_lantsya/IMG_20180926_082958.jpg

В середу в актовій залі ліцею пройшла літературно-музична композиція «Моя Батьківщина буде жити вічно!», на якій говорилося про те, що на світі є багато держав, країн, але Батьківщина одна. Ми живемо в Україні. Це рідна нашому серцю велична держава. Квітучий край, солов’їні гаї, безмежні степи - це наша Батьківщина. Було згадано про трагічні події, які відбулися на Майдані у серці України - Києві взимку 2014 року, які сколихнули світову спільноту, змусили прикути погляди всього прогресивного людства до нашої держави. Хвилиною мовчання ліцеїсти пом’янули Героїв Небесної Сотні та Героїв війни на Донбасі. Під час заходу учні переглянули мультимедійні ролики « Небесна Сотня», «Загиблим в Україні», «Ніхто крім нас». Ведучі Р.А.Кіт та Я.А.Орленко наголосили на тому що, Україна - це наша земля, ми повинні любити її, шанувати українську мову і робити все щоб вона процвітала і нести за це відповідальність. І на завершення заходу прозвучала пісня у виконані І.С.Мартинюка «Нам не треба війни».

/Files/images/den_lantsya/IMG_20180926_082409.jpg

/Files/images/den_lantsya/IMG_20180926_083232.jpg

/Files/images/den_lantsya/IMG_20180926_083949.jpg

І в четвер відбулося засідання гуртка «Цей дивосвіт казкових перевтілень», де учні мали можливість поринути в чудовий світ казок, а також висловити свою думку про бібліотеку майбутнього.

Бібліотекарем ліцею Т.А. Настенко цікаво і творчо було проведено Тиждень Книги, а учні груп №-84, №15, №-4 отримали заохочуючи призи за активну участь у заходах.

Тож ліцеїсти завжди будуть шанувати культурні досягнення народу та його духовні надбання і, безперечно, зроблять все щоб зберегти і примножити їх.

/Files/images/den_lantsya/IMG_20180926_083812.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.