«Вечорниці на Андрія»

Український народ завжди славився своїми звичаями та обрядами. Жодна хата в селі не залишалася осторонь святкових днів. На великий жаль, сьогодні не так святкується й шанується все те, що предки наші створювали протягом століть, та, все ж, ще ніхто не забув про гадання, забави,танці, калиту та вечорниці на Андрія. Ще й досі, від дідусів та бабусь можна почути: «Сніг на Андрія — зима в завіях», «На Андрія кожух гріє», спостерігали також: «Як на Андрія сніг ще не випав — зима буде теплою, коли ж випав — довгою і холодною» тощо.

Саме Андріївські вечорниці (13 грудня) й зібрали всю молодь гуртожитку Єланецького ПАЛ, щоб вдихнути повітря тих прадавніх часів, торкнутися хоч на мить тих гулянь, які так веселять душу, гріють у холодну пору й єднають всіх.

Учні з великим задоволенням відгукнулись на пропозицію вихователів І.С.Мартинюка, та С.А.Коваленко провести вечорниці й прийняли максимально активну участь у святі. Було все: вишиті сорочки й шаровари, смачні варенички й відповідні пісні, гадання й жарти,конкурси й призи, сміх та щасливі обличчя… Всіх, хто приймав участь у конкурсах, частували смачними вареничками, тому, охочих повеселитися та прийняти активну участь у святі було чимало.

Такі свята мають жити й процвітати в кожній українській родині, адже, наш народ, який славиться на весь світ своїми традиціями, повинен мати лише світле й щасливе майбутнє.

/Files/images/2017/12_gruden/andry/_MG_4778.JPG

/Files/images/2017/12_gruden/andry/_MG_4783.JPG

/Files/images/2017/12_gruden/andry/_MG_4788.JPG

/Files/images/2017/12_gruden/andry/_MG_4792.JPG

/Files/images/2017/12_gruden/andry/_MG_4800.JPG

/Files/images/2017/12_gruden/andry/_MG_4801.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.