21 листопада – День Гідності та Свободи.

Терновим шляхом йшла Україна до своєї Незалежності та Свободи. Здавалося, що все вже в минулому , що більш ніхто не пройде шляхом кривавих дій. Але настав той час, коли кожен українець мав зробити вибір: або стати рабом, або бути вільною людиною і жити у вільній державі. І тоді люди в більшій кількості вийшли на Майдан по всій країні, щоб не просто відстоювати своє право на євроінтеграцію, а право на життя в країні, де поважають честь і гідність кожного громадянина, де нема насильства, де кожна людина має захищені права.

Про це та героїчні події, які відбулися на Майдані 30 листопада говорилося на інформаційній годині « Ми хочемо миру у нашій країні», яка відбулася в бібліотеці ліцею. Захід проводив викладач історії Р.Кіт разом із учнем групи №-14 В.Івановим. Під трансляцію фільму тих подій, ведучі розповіли про Героїв Майдану, що вмерли за світле майбутнє України, про події що були спровоковані злочинною владою проти мирного протесту.

Учні груп №-81, №-83, №-14 затамувавши подих слухали про ті події які відбувалися на Майдані, а також перегляну із цікавістю фільм «Небесна сотня». Учні під час хвилини мовчання у скорботі схилили низько голову перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Відали шану пам’яті вбитим і закатованим, які відійшли на небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!». Ця «Небесна сотня» своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу. «Слава Україні. Героям слава!»

/Files/images/2017/11_listopad/nebesna_sotnya/Фото138.jpg

/Files/images/2017/11_listopad/nebesna_sotnya/Фото155.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.