Книга в інформаційному просторі

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання в Єланецькому професійному аграрному ліцеї відбувся Тиждень Книги.

Тиждень Книги був неймовірно насиченим та приніс безліч приємних сюрпризів. Тиждень відкрила виставка – запрошення «Чудовий світ сучасної молодіжної книги». Де представники районної бібліотеки Л.Тітова, М. Безкровна познайомили учнів з популярними новинками книжкового світу. Протягом тижня до уваги були запропоновані різноманітні кросворди, ребуси, лабіринти за допомогою яких учні мали можливість перевірити свої знання в області літератури та книгочинства.

Надзвичайно цікавою для учні ІІ-го курсу була подорож інформаційним диліжансом «Цікавинки із історії книги». Бібліотекар Т.Настенко познайомила учнів з історією виникнення перших книг, їх видами виготовлення , а за мультимедійної версії учні побували в самих незвичних бібліотеках світу, познайомилися з дивовижними формами сучасних книг.

Емоційно пройшло і літературне лото «Вічні герої казкового світу» для учнів гуртожитку, яке дозволило їм поринути в загадковий світ не тільки класичної літератури, але й книг сучасних українських авторів. Найцікавішим і зворушливим виявився захід патріотичного спрямування:

літературно-музична композиція «Батьківщина мати, умій за неї постояти». Ведучі Михайлішина К., Іванов В. з хвилюючою ноткою в голосі говорили про події які відбуваються сьогодні в нашій державі і про те. що зараз хвилює кожного із нас. Молодь ліцею розуміє, що наш народ виявляє незламний дух і гідність, що сьогодні слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто словами, це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі. Учні П.Кудибін , М. Шувалова , Л.Чопенко , О.Гонта, К. Лосева виступили з утвердженням того, що ми українці і маємо право жити гідно, щасливо і нам є що захищати, нам є що берегти! . Лунали пісні “Ніхто крім нас”, “Білі лебеді летіли”, “Лише у нас на Україні” у виконані Н.Соболевської, В. Бакалюк , О.Гонти, Ю.Станченко. І завершився тиждень Книги святковим відкритим уроком «Тобі вчитель присвячується» де учні не тільки відобразили своє бачення сучасного вчителя, але й показали свою повагу та любов до цієї благородної професії.

Тож щоб досягти успіху в житі, зайняти гідне місце в суспільстві, потрібно багато знати, а також уміти застосовувати свої знання на практиці. Читайте, подорожуйте, займайтеся спортом, розвивайтеся як особистість. Любіть свою Україну, свій рідний край, шануйте і зберігайте традиції і звичаї своїй предків. Всебічно розвиненим людям відкриваються безліч можливості!

/Files/images/2017/10_jovten/kniga/SAM_2096.JPG

/Files/images/2017/10_jovten/kniga/IMG_20170927_083626730.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.