До Дня партизанської слави

19 вересня в бібліотеці ліцею відбулася інформаційна година, присвячений до Дня Партизанської слави. Мета заходу: розширити знання учнів про партизанський рух в Україні, відкарбувати в їхній пам'яті імена найвідоміших діячів партизанського руху; викликати в учнів інтерес і повагу до історичного минулого нашої Батьківщини; виховувати патріотичні почуття, гуманізм, пошану до тих, хто боровся за визволення рідного краю від фашистських загарбників. До проведення заходу долучились учні груп №-12, №-,82, №-3, №-13.

Бібліотекар Настенко Т.А. розпочала захід хвилюючими рядками вірша «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» , а також повідомила історичні факти про боротьбу партизанських об’єднань на Миколаївщині. Більш детальніше про події земляків – партизан розповіла бібліотекар районної бібліотеки Тітова Л., а також познайомила учнів із історією Калинівської трагедії. Викладач історії Кіт Р. розповів в цілому про партизанський рух на Україні та європейських країн. Учні із захватом та гордістю в очах дивились тематичний відео-ролики «Партизанський рух 1941-1945 рр.», слухали перелік здійснених подвигів партизанів і яких втрат вони понесли., для того щоб здобути перемогу над ворогом. Також до уваги учнів було представлено і книжкову виставку «Пам’ятаємо! Славимо! Вшановуємо!», продемонстровані фотографії героїв-партизан.

Героїчні подвиги українських партизанів у пам’яті народу житимуть вічно. Сьогодні ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто нехтуючи смерть, зупинив фашистську наволоч ціною власного життя. нехай День партизанської слави передається з покоління в покоління і надалі, нехай зберігаються в наших серцях такі поняття, як Батьківщина, честь, обов’язок, пам’ять.

/Files/images/2017/09_veresen/partizani/IMG_20170920_081638.jpg

/Files/images/2017/09_veresen/partizani/IMG_20170920_083406.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.