Нескорена Миколаївщина

28 березня - День звільнення Миколаєва та області від фашистських загарбників.

73 роки минуло з того дня, коли на рідній Миколаївщині прогриміли останні залпи самої страшної війни в історії людства. В нашій пам’яті завжди будуть жити спогади ветеранів війни про весну 1944 року, коли солдати ІІ-го і ІІІ-го українських фронтів звільнили Миколаїв та область від фашистських окупантів.

Великою та страшною ціною була завойована перемога. Майже 20 тисяч солдат заплатили своєю кров’ю та життям за те, щоб звільнити нашу рідну миколаївську землю, захистити наше майбутнє - мирне та щасливе життя.

Про визволення рідної землі та подвиг солдат, офіцерів, героїв – підпільників, які звільнили місто Миколаїв та миколаївську область говорилося на виховній годині «Схилимо голови в пошані» , яку провели бібліотекар ліцею Настенко Т.А. та вихователь гуртожитку Мартинюк І.С.. Учні із цікавістю слухали розповіді про героїзм солдат, які не шкодуючи свого життя, вступали в жорстокий двобій із ворогом. Також були обговорені нові факти та події, які відбувалися в складних ситуаціях того часу, обговорено враження учнів про перегляд деяких екранізацій подій воєнних часів. Учні відвідали і музеї ліцею, де мали можливість познайомитися з героями – визволителями єланеччини за допомогою стенда «Велика Вітчизняна війна» та експонатами тих воєнних часів. Учні заходу із вдячністю відкликалися про своїх знайомих дідусів та жителів їхніх сіл, які теж приймали участь у боротьбі з ворогом. Говорили про героїзм і сучасних захисників нашої держави.

Вічна слава і вічна пам'ять всім загиблим в боях! Низький уклін вам, дорогі ветерани за ваш ратний подвиг, за трудові досягнення в післявоєнні роки.

/Files/images/2017/03_berezen/vizvolennya/1.jpg

/Files/images/2017/03_berezen/vizvolennya/2.jpg

/Files/images/2017/03_berezen/vizvolennya/3.jpg

/Files/images/2017/03_berezen/vizvolennya/4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.