«Соборність - це єдність і злагода!»

Хай живе непоборний наш дух!
Геть від нього загарбницькі руки.
Хай росте і міцніє ланцюг
Вседержавної Злуки!

22 січня український народ святкує величну дату своєї багатовікової історії – День соборності України.

Соборність включає в себе - єдність і згуртованість. Це свято об’єднання всіх українських земель в одну спільну Соборну Українську державу. День Соборності об’єднує всю Україну – Київ і Львів, Суми і Ужгород, Донець і Полтаву, Харків і Луцьк, сотні міст, мільйони людей – усі українські землі й обереги. Ми хочемо щоб наша Україна була заможною і непоборною. Ми віримо в сильну Україну, вона є часткою нашого життя і серця.

В Єланецькому професійному аграрному ліцеї з метою поглиблення знань учнів про історичні події возз’єднання українських земель та культурні надбання українського народу, ознайомленням учнів з вирішальними подіями сьогодення, виховання патріотичних почуттів, почуття гідності та гордості за свій український народ було проведено годину гідності «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг».

В актовому залі зібрався педагогічний та учнівський колективи ліцею. Ведучі Прокопчук М.Д. та Жорж К. розпочали захід під звуки «Козацького маршу». Захід супроводжувався мультимедійною версією подій, які відбувалися 22 січня 1918 року в Києві на майдані Софії.

Звучали патріотичні пісні у виконані учнів Соломки Н., Соболевської Н., та викладачів Задири О.О., Мартинюка І.С., які наповнили серця глядачів повагою та любов’ю до рідного краю.

Також учні Шибаєва Ю., Кердівара Н., Шувалова М. декламували вірші про трагічні події, які відбуваються в АТО, про сотні синів які роблять все для єдності і цілісності нашої держави, а також зачитували листи до воїнів – учасників АТО, та дякували за можливість навчатися та жити.

Представники кожної групи прийняли участь у флешмобі висловлюючи свої погляди і зважену молодіжну позицію «Україна- неподільна соборна – єдина Україна».

Всі присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які боролися за незалежність нашої держави та висловили подяку всім тим, хто боронить нашу багатостраждальну Україну сьогодні.

Учні груп №2,13 відвідали 19 січня району бібліотеку, де для них було проведено історичну годину «Ми єдині і непоборні!». Бібліотекар Тітова Л. запропонувала зробити подорож в далеке минуле і згадати свою історію

Учні переглянули документальний фільм «Акт Злуки» і поринули в атмосферу подій, які відбувалися на майдані Софії.

До уваги учнів була запропонована книжкова виставка « Україна – єдина соборна держава!», за допомогою якої вони могли більш детальніше познайомитися подіями з історії нашої держави.

На завершення заходу учні взявшись за руки створили неперервний ланцюг єдності символізуючи дух українського народу до єдиної, неподільної, незалежної держави.

Ми українці, пишаємося тим, що наш народ ніколи не поневолював інші народи, не вів загарбницьких війн, а лише захищав себе від ласих на чуже добро близьких і далеких сусідів. Тож сьогодні Україна, як ніколи раніше, потребує єдності, згуртованості . І в День Соборності України ми ще раз даємо всім зрозуміти, що Україна в нас одна – від заходу до сходу, і нікому не дамо ділити її землі, а тим паче народ, який у радостях і прикрощах завжди єдиний. Україно, ми все зробимо, щоб наші нащадки пишалися нами. Ми все зробимо щоб зберегти спадщину наших предків.

/Files/images/2017/01_schen/sobornst/01.jpg

/Files/images/2017/01_schen/sobornst/04.jpg

/Files/images/2017/01_schen/sobornst/02.jpg

/Files/images/2017/01_schen/sobornst/03.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.