День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр..

У четверту суботу листопада в Україні на підставі Указів Президентів Л. Кучми та В. Ющенка відзначається День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.. саме цій події було присвячено виховну годину «Голодомор у пам’яті віків» для всіх учнів Єланецького професійного аграрного ліцею, яку підготували та провела голова методичної комісії класних керівників, викладач математики Стрєлкова М.Т. За мету було поставлено, допомогти учням усвідомити трагедію українського народу та сформувати щирі людські почуття до долі народу, відповідальності за його майбутнє.

Розпочався захід молитвою смутку, яку проникливо та переконливо прочитав викладач предмету «Захист Вітчизни» М.Д. Прокопчук, саме цим запаливши в серцях молоді іскру співпереживання за покалічені долі сільського населення України.

Ведучі години пам’яті Іванов В. та Шувалова М. намагалися якнайповніше розкрити всі жахіття цього злочину влади, пісні та вірші того часу доповнювали та конкретизували висвітлені факти. На протязі всього часу звучала музика «Реквієм» А. Моцарта.

Події того часу та окремі факти були супроводжувалися мультимедійним проектором. Пам'ять про мільйони загублених життів учні вшанували хвилиною мовчання, після чого прозвучала пісня у виконанні Соболевської Н. «Свеча» О. Білозір.

З давніх часів люди очищувалися вогнем. Запалювали свічку і мовчки клялися, що пам’ятають, що не забудуть. Тому і в нашому навчальному закладі запалали сотні свічок, а учні груп кухарів випекли пам’ятні тістечка, як символ подальшого процвітання держави і, щоб ніколи на нашій українській землі не повторилося лихо минулих літ.

/Files/images/2016/listopad/golodomor/IMG_5659.JPG

/Files/images/2016/listopad/golodomor/IMG_5663.JPG

/Files/images/2016/listopad/golodomor/IMG_5664.JPG

/Files/images/2016/listopad/golodomor/IMG_5677.JPG

/Files/images/2016/listopad/golodomor/IMG_5681.JPG

/Files/images/2016/listopad/golodomor/IMG_5685.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.