Козацька моя Україна - хлібів золотих сторона

Козацький рід – початок тої слави,
Яку б нам повернути, воскресить,
І гордість незалежної держави
Нас повертає в глибину століть.

Козацтву належить особливе місце в історії України й історичній пам’яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України ХУІІ – ХУІІІ століть. Гордий дух запорожців надихає на нові злети та досягнення. Щоб козаками стати, треба багато знати, бути сильними, спритними, умілими, кмітливими, розумними.

Чи є люди в Україні, які силою і завзяттям можуть похвалитися. Та дійсно є. Це сучасні нащадки славних козаків, які ще не перевелися на нашій землі. І ніколи не переведуться. Козацькому роду нема переводу.

З давніх-давен в Україні після трудового дня проводити свій вільний час, зібравшись разом, в єдине коло з піснями, танцями, іграми, розвагами, змаганнями.

В Єланецькому професійному аграрному ліцеї традиційно проводять свій вільний час цікаво та корисно. Ось і цього разу, 19 жовтня для учнів ліцею було проведено свято присвячене Дню захисника України і Дню українського козацтва.

В святково прикрашеному залі зібралася дружна ліцейна родини. Три команди вишикувались у святково-спортивному вбрані. В козацькі загони ліцею входило по шість учасників. Кошовим свята був військовий керівник - Прокопчук Микола Дмитрович. Козацькі змагання розпочалися з привітання команд. Змагання були розподілені на декілька етапів: метання довбні; підтягування у висі; піднімання козака; доставка військового спорядження на передову; втеча полоненого з неволі; передача козацького пакету.

Ніщо не могло стримати вільний і сміливий козацький дух учасників змагань. Кожна команда намагалася досягти переможних результатів і викладалися на всі сто. Змагання оцінювало вельмишановне журі: Гордієнко Н.П. Стрєлкова М.Т., Каратаєв О.С., Гапонова І.Ф.

Іспити для молодих козаків ліцею пройшли успішно. Всі учасники по правді кажучи можуть з честю носити горде ім’я Козак. За результатами конкурсу учасники змагань посіли такі місця: І місце група №80, ІІ місце збірна груп ОКН та кухарів, ІІІ місце група №82. Учасники змагань були в доброму настрої і отримали всі призи у відповідності до зайнятих місць.

Молодці, наші козаки, молодці! Таки довели правдивість прислів’я: «Куди козака доля не закине, все одно буде козак!» Тож будьмо гідними своїх предків, любімо рідну землю, як заповідав великий Тарас, бережімо волю та незалежність нашої держави.

/Files/images/2016/jovten/sport/IMG_5299.JPG

/Files/images/2016/jovten/sport/IMG_5329.JPG

/Files/images/2016/jovten/sport/IMG_5345.JPG

/Files/images/2016/jovten/sport/IMG_5350.JPG

/Files/images/2016/jovten/sport/IMG_5363.JPG

/Files/images/2016/jovten/sport/IMG_5373.JPG

/Files/images/2016/jovten/sport/IMG_5389.JPG

/Files/images/2016/jovten/sport/IMG_5316.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.