Українська мова - мова барвінкова

21 лютого – Міжнародний день рідної мови.

Батьківщина починається з батька і матері, з оселі, де ми вперше побачили світ, із почутого вперше рідного материнського слова, яким почали спілкуватися ще з дитинства, із села чи міста України, де ми народилися. Батьківщина – це наша Україна.

Тож з метою популяризації рідного слова, виховання любові до української мови було проведено літературне лото «Мова моя - материнська». До бібліотеки ліцею було запрошено учнів груп №80, 81, 50 де було запропоновано учням ще раз поговорити про рідну мову.

Мій юний друже, Звертаюся сьогодні я до тебе Мовою землі твоєї, Мовою матері твоєї, Народу твого мовою.

Словами молитви звернулася до учнів бібліотекар Настенко Т.А. «Мова - мудра берегиня, що не давала погаснути земному вогнищу роду нашого і тримає народ на небесному Олімпі волелюбності, слави і гордого духу. Кожен народ гордий із того, що він має свою державу, свою рідну мову, волю і прагнення боротися за гарне життя у своїй країні. Кожен народ – патріот своєї країни, він любить її, поважає її закон, бореться за її незалежність і волю.»

Учні за допомогою мультимедійних засобів дізналися, що І.Котляревський перший проклав глибоку борозну на цілині нової української національної культури як письменник і драматург, як творець своєрідної енциклопедії українського побуту тих часів. А великий Кобзар на сторожі людської гідності та честі поставив слово.

Учням було запропоновано в повсякденному житті боротися за красу та чистоту рідної мови, за правильність вимови та правопису, за доцільність змісту висловлення своїх думок та смислову точність сказаного слова.

Плекайте, любіть рідну мову, бо коли розкрилиться наша мова, наша культура, наші звичаї і традиції, збагатиться наш великий український народ.

Любіть свою мову й ніколи
Її не забудьте в житті.
Вона, як зоря пурпурова,
Що сяє з небесних висот,
І там, де звучить рідна мова,
Живе український народ.

/Files/images/2016/lyutiy/mova_bbloteka/IMG_7172.JPG

/Files/images/2016/lyutiy/mova_bbloteka/IMG_7167.JPG

/Files/images/2016/lyutiy/mova_bbloteka/IMG_7168.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.