Україна пам’ятає мужність партизан

Роки минають. Ось уже й 70-річниця Перемоги. Все менше й менше залишається живих свідків тих страшних, а разом із тим героїчних років. Роки Великої Вітчизняної війни ми не повинні забувати. Тому, що той, хто не пам’ятає історії, не може бути справжнім патріотом і громадянином своєї держави.

22 вересня ми відзначаємо День партизанської слави. Партизанський рух зробив великий внесок у приближені Перемоги. В Єланецькому професійному аграрному ліцеї з метою поглиблення знань учнів про партизанський рух в Україні, про героїв партизанського руху, виховання патріотичних почуттів, гуманізму, любові до України було проведено ряд виховних заходів. В бібліотеці ліцею відбулася інформаційна година «Мужність і відвага через покоління» яку провела Т.А.Настенко, а викладач правових знань Р.А.Кіт провів патріотичну годину «Україна пам’ятає мужність партизан».

Учні дізналися про події які відбувалися в Миколаївської області під час Великої Вітчизняної війни, про діяльність підпільної молодіжної організації «Партизанська іскра», а також про «Калинівську трагедію», яка сталася на території рідного краю. Наші земляки підпільники тримали зв'язок з Вознесенським підпільним центром, добували зброю, випускали і поширювали антифашистські листівки. Вони збирали інформацію про дислокацію і пересування військ окупантів, організовували втечу військо-полонених з табору. 14 березня 1944 року за допомогу розвідникам фашисти жорстоко розправилися з жителями села. Вони розстріляли 87 стариків, жінок і дітей. В районах Миколаївській області було сформовано 12 партизанських загонів і диверсійних груп та об’єднання. Не слід забувати й те, що за період окупації на території області фашистські кати знищили більше 105 тисяч мирних громадян.

Пам'ять … Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі фронтових фотографій, тих речей, які зберігають колишні партизани, і не дає потьмяніти жодній сторінці перемоги над фашизмом. І нам потрібно зробити усе, щоб ми ніколи не пізнали страхіть війни. Закликаю вас пам’ятати про тих, кому ми зобов’язані нашим життям. Обов’язок усіх і кожного - доглядати пам’ятні місця історичного минулого, шукати невідомих іще героїв, допомагати живим. Нам потрібно зробити все, щоб мир назавжди запанував у нашій країні.

/Files/images/2015/partizani/IMG_21601.jpg

/Files/images/2015/partizani/P9231145.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.