З Тарасом в серці назавжди.

З березнем пов’язано чимало важливих подій. Але про одну подію щороку пам’ятають усі люди. Ось і сьогодні ми згадуємо того, хто не лише влучно говорив, але й боровся за свободу, мир і спокій у нашому українському домі.

З метою поглиблення знань учнів про великого поета, художника, письменника Т.Г. Шевченко, виховуючи почуття патріотизму, відчуття духовного зв’язку з історичним минулим рідного народу, в Єланецькому професійному аграрному ліцеї було проведено ряд заходів.

В бібліотеці ліцею 11 березня відбулася виховна година « В вінок слави Кобзареві», де учні за допомогою Настенко Т.А. подорожували дитячими та юнацькими роками Тараса, переглянули мультимедійну версію про творчі досягнення митця. Книжкова виставка «Уклін тобі, Тарасе!» продемонструвала невідомі ще для учнів сторінки життя та стосунків Тараса Григоровича.

/Files/images/2015/P3110972.JPG

Літературна вікторина « Мені тринадцятий минало» була проведена 10 березня для учнів І-курсу, викладачами Свіденко Т.М. та Войт К.В. Учні не тільки показали свої знання про життєвий та творчий шлях Тараса, але і вміння декламувати та інсценізувати окремі епізоди його життя.

/Files/images/2015/P3110975.JPG

Тож, Тарас Шевченко – виразник дум наших, борець за вільну Україну. У нього немає жодного рядка, який не був би овіяний великим визвольним духом. Він і зараз закликає у своїх творах: « Борітеся – поборете, вам Бог помагає!». Пам’ятаймо, шануймо великого генія , який віддав своє життя за нас з вами, за те, щоб ми були вільними, гордими людьми.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.