Сучасна українська література в нашому житті

Ми не уявляємо своє життя без книжок. Книги постійні наші супутники, вони допомагають нам здобувати освіту, дізнаватися більше про навколишній світ, життя інших людей, про минуле і майбутнє.

Щоб осягнути всі дрібні, проте такі важливі нюанси свого часу, потрібно читати якісну художню літературу тої країни, в якій живеш. Роль письменника у суспільстві надзвичайно важлива. Письменник – це очі, думки та совість суспільства. Чесність, спроможність хоробро дивитися у вічі дійсності і відкрито говорити правду виявляють справжнього письменника.

Про все це говорили на засіданні літературної студії « Первоцвіт» в Єланецькому професійному аграрному ліцеї. Активісти студії висловили свої думки щодо сучасної літературу, до сучасну українську літературу про необхідність людини у використанні нових інформаційних технологіях.

Більш детальніше учні познайомилися з проблемами сучасної української літератури з виступу бібліотекаря Настенко Т.А. , Сучасне українське літературне поле достатньо широке. Учні познайомилися з мультимедійної версії « Сучасна українська література».

Отже, обираючи з доволі багатого поля української художньої літератури, учні познайомилися з 15 українських письменників, які користуються в наш час популярністю. До цього списку входять такі українські письменники : Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Любко Дереш, Оксана Забужко, Ірен Роздобудько, Тарас Прохаський, Юрій Виничук, Юрій Іздрик, Олександр Ірванець, Валентин Терлецький, Наталка Доляк, Андрій Кокотюха, Христина Лукащюк, Макс Кідрук.

Продовжила дискусію і бібліотекар районної бібліотеки Жаворонкова В.С. Вона представила до уваги учнів нові книжки , розповіла про кожну з них і запропонувала взяти їх та перечитати.

Усі ці книжки дивовижно різняться між собою жанровим, ідейним та стилістичним наповненням. Єднає їх тільки одне – кожна залиши є по собі глибокі враження, змушує зупинитись, замислитись, поділитися враженням з іншими. Тож шануймо людей, які створюють для людства це дивне чудо - книгу, за допомогою якої мажемо досягти тих вершин, що перед нами ставить час.

/Files/images/2014/bbloteka/1399272893_sam_5468.jpg

/Files/images/2014/bbloteka/1399272887_sam_5467.jpg

/Files/images/2014/bbloteka/1399272852_sam_5466.jpg

« Ось воно – століть велике диво.
Пошуки, мандрівки, відкриття.
Прочитай, як зоряно й правдиво
Книги ці змальовують життя.
Ти над цими книгами схилися,
Поміркуй у роздумах постій,
Мудрістю людською насити ся
І скарби ці осягнуть зумій.»
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.